Poging 4: Studio-Dada.gif

Studio Dada is de manier van Studio Brussel om nieuw talent te ontdekken. Zonder goed te weten waaraan ik mij kon verwachten, schreef ik me in. En jawel, een telefoontje en een gesprek later kreeg ik de kans om aan een nieuw project te werken op de redactie.

Schermafbeelding 2017-07-17 om 13.53.43

GIF

Studio Brussel mag dan wel een radiozender zijn, als crossmediaal merk is het op elk platform aanwezig. Het webteam zorgt voor een constante stroom van content, die ze dan verspreiden via de juiste kanalen.

Om hun content pool uit te breiden, liep Studio Brussel al eventjes met het idee om een GIF database te maken. Veel van hun video’s beschikken namelijk over fragmenten die perfect om te zetten zijn in GIFs.

Een ideale taak voor een Studio Dada’er!

Werkproces:
  1. De leukste momenten van elke video omzetten in een GIF via GIPHY CAPTURE
  2. Op elke GIF een watermerk plaatsen via een Photoshop script
  3. Uploaden op GIPHY en voorzien van de juiste tags.
Schermafbeelding 2017-07-17 om 14.36.25
Het zelfgemaakte script waarmee alle GIFs tegelijk voorzien werden van een watermerk, dit heeft veel werk bespaard.

In een vijftal dagen heb ik een driehonderd fragmenten vertaald naar GIFs. Die gebruiken ze nu op alle mogelijke manieren.

Een kleine selectie zie je hieronder.

meer GIFs bekijken?

Warhola

Naast de GIFs kreeg ik de kans om een sessie van Warhola te filmen en te monteren. De werkwijze is ongeveer gelijk als die op Urgent.fm, alleen beschikt Studio Brussel over professioneel materiaal en dat merk je in het eindresultaat.

De sessies worden meestal gefilmd met drie camera’s waarvan één op statief. Doordat het drie dezelfde camera’s zijn (Canon 5D Mark III) met dezelfde instellingen, is het verdomd moeilijk om iets fout te doen. Ook de belichting in de studio is ideaal; overal hangen er lampen (die je kan verhangen), en met een extra ledlamp wordt de zanger bijgelicht.

Het resultaat bekijk je hieronder.

Vragen of opmerkingen? Reageren kan via de comments of via het contactformulier!

24% tot mijn doel,
Guillaume

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s