Poging 5: Pakske Klassiek

De Sint-Baafskathedraal te Gent twee zondagen na elkaar laten vollopen? Die Verdammte Spielerei doet het zonder problemen. De vijfkoppige fanfare liet voor één keer de witte marcellekes thuis en gaf deze klassieke concerten in het zwart.

Die Verdammte Spielerei is een atypische fanfare onder leiding van Stefaan De Winter, naast de talloze muziekoptredens brengen ze ook een eigen theatershow.

Los daarvan brengen ze doorheen het jaar klassieke concerten onder de naam ‘Pakske Klassiek’. Tijdens de Gentse feesten palmden ze hiervoor de Sint-Baafskathedraal in.

 

Een uiterst unieke locatie om met mijn camera aan de slag te gaan. Hieronder een kleine selectie van de twee concerten. Met dank aan Working Class Heroes voor de kans.

_DSC8976.jpg

_DSC8814.jpg

_DSC7957.jpg

Wat heb ik uit deze opdracht geleerd?

Tijdens de concerten was het muisstil in de zaal. Een rondlopende fotograaf kan dan – in mijn ogen – heel erg storend overkomen voor het publiek. Daarom heb ik geprobeerd mezelf zo subtiel mogelijk te verplaatsen doorheen de kerk.

Daarnaast waren close-up’s niet mogelijk door het gebrek van een lens met groot bereik. Met zo’n lens kon ik meer variëteit in de reeks steken. Misschien wordt deze lens mijn volgende aankoop eens ik de 100% bereikt heb?

Voor de bewerking van de foto’s heb ik ervoor gekozen om ze niet al te hard aan te passen. De kleuren wou ik namelijk zo naturel mogelijk laten. Er zit wel wat meer contrast op en ze zijn wat aangescherpt.

Vragen of opmerkingen? Reageren kan via de comments, of via het contactformulier!

27% tot mijn doel,
Guillaume

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s